Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı’na silahlı saldırı
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’a silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan Kılıç hastaneye kaldırıldı
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan C. Savcısı Hakan Kılıç’ın tedavisi kaldırıldığı hastaneden Erzuruma sevkedilmesi bekleniyor. Olay sonrası kaçan saldırganın yakalanması için ilçe merkezi ile giriş ve çıkışlarda üst düzey güvenlik önlemleri uygulanıyor.
Edinilen bilgiye göre, eşi ile birlikte çarşı merkezine alış verişe çıkan Savcı Hakan Kılıç, tavuk ürünleri satan bir marketten çıkarken yüzünü atkı ile örtmüş bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saat 15.30 sıralarından Çiftepınar Mahallesi Güven Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, saldırgan, sırtı dönük olan Savcı Kılıç’a 3 el ateş açtı. Kurşunlardan 2′si vücudunun göğüs bölgesine, 1′i de kafasına isabet eden Kılıç ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından bir araçla Doğubeyazıt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hakan Kılıç’ın tedavisi sürerken, bir süre vatandaşlar tarafından kovalanan, ancak yakalanmayan saldırganın bulunması için yoğun çalışma başlatıldı.
Saldırganın kaçtığı aracın plakasını belirleyen polisin yanı sıra jandarma ekipleri de ilçenin giriş ve çıkışında arama çalışmalarını sürdürüyor. Bütün araçların durdurularak arandığı, vatandaşların kimlik kontrolü yapıldığı öğrenildi.
Bu arada, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, olayın henüz yeni olduğunu, Doğubeyazıt ilçesine İl Emniyet Müdürü Halal Karataş’ı gönderdiğini belirtti. Vali Yerlikaya, daha sonra basına bir açıklama yapacaklarını ifade etti.
Saldırı sonrası Doğubeyazıt ilçesi ile çevre il ve ilçelerde teyakkuz durumuna geçen polis, şehir merkezlerinin giriş ve çıkış yollarında sıkı denetimlerini sürdürüyor. Doğubeyazıt polisinin verdiği bilgiler ışığında, akşam saatlerine doğu Eleşkirt-Erzurum çevre yolu üzerinde araç kontrollerini sürdüren polis ekiplerinin, durdurduğu bir minibüs içerisindeki 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Şüphelilerin Eleşkirt Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü, yapılacak sorgulamaların ardından Doğubeyazıt ilçesine gönderileceği öğrenildi.
Haber kaynağı:haberturk.com
Haber linki:http://www.haberturk.com/yasam/haber/712965-dogubayazit-cumhuriyet-savcisina-silahli-saldiri
No related posts.