|
Ana Sayfa >
Sağlık >
bayram baklavası |
bayram baklavası |
29-09-2008
'Bayram baklavası'

"Nerede o eski baklavalar" diye hayıflanmayı bir kenara bırakıp kolları sıvayın. İşte size nefis olduğu kadar da kolay bir baklava tarifi
Malzemeler:
2 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
1çaybardağı süt
2 kaşık sirke
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Açmak için
nişasta
İçi için,
ceviz veya fındık
Üstüne
200 gr.eritilmiş kızgın tereyağı
Şerbet için
4 bardak şeker
3bardak su
1/2 limon suyu
Yumurta,yağ,süt,sirke,kabartma tozu ve un karıştırılarak hamur yapılır,hamurun yumuşaklğı cok önemli,kulak memesi yumuşaklığında olacak o yüzden unu yavaş yavaş ekleyin,biraz az veya çok olabilir.Hamuru yoğurduktan sonra bir süre bekletin.
Daha sonra hamurdan yaklaşık 40 kadar ceviz büyüklügünde yuvarlaklar koparın,bu yuvarlakları tabak büyüklüğünde tek tek açın,aralarına nişasta serpin ve 5 adet kadarını üstüste koyarak büyük bir yufka açın.(Yufkaları tek tek açarsanız daha güzel olur)
Yufkanın üzerine ceviz veya fındık serperek oklavaya sarın ve büzerek çıkartın,tepsiye dizin,bütün hamurlar bittikten sonra en üste kızdırılmış tereyağı dökün,kızgın fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan baklava iyice soğuyunca üzerine 4 bardak şeker 3 bardak su,yarım limon suyu ile yaptğınız şerbeti ılıkken dökün... (gazeteport)
|
|
| Diğer Yazılar |
|
| | |
 |
|
|
|
|
|
|
10-13-08 harika seksin 4 Sırrı Seks terapistleri Georgia Foster ve Beverley Anne Foster, tutku yaşamınızın kilidini açıyor.
10-10-08 ömrü boyunca seks... 105 yaşında.Bugüne kadar hiçbir cinsel deneyimi olmamış.Bunun için bir de gerekçesi var.
|