10 üniversitenin bölünerek 15 yeni üniversite kurulması.

Son Dakika… 20 yeni üniversitenin kurulmasını öngören tasarı kabul edildi.

Son Dakika… 20 yeni üniversitenin kurulmasını öngören tasarı kabul edildi.

10 üniversitenin bölünerek 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısı dün Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyonda 10 yerine, 13 üniversite bölünürken, yeni kurulan üniversite sayısı da 20 oldu.

Komisyonda alınan karara göre, İstanbul Üniversitesi ikiye bölünerek, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa adlarını aldı. Bölünen yeni üniversiteler arasına ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi girdi.

Tombik

Gaziantep Bilim Teknoloji Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de devlet üniversitesi olarak kuruldu.

Komisyon Üyesi CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, milletvekillerinin komisyonda İstanbul Üniversitesi fakülteleri için uzlaştığını ancak YÖK’ün önergeyi engellediğini söyledi. İrgil, “Halk iradesini yok sayan bu yanlışlık TBMM Genel Kurul oylamasında düzeltilmelidir. Zaten son nokta da TBMM Genel Kurulu’dur” dedi.Muhalefetin ve kamuoyunun baskısıyla İstanbul Üniversitesi’nin adının korunduğu belirten Cirgil, ayrılan üniversitenin adının İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa olduğunu söyledi. İrgil, İstanbul Üniversitesi içinde yer alan Orman İşletme Fakültesi ve Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya bağlandığını belirtti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks