16 kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Gezi Parkı davası.

İddianamede delil yok

İddianamede delil yok.

İş insanı Osman Kavala’nın tutuklu yargılandığı, 16 kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Gezi Parkı davasının ikinci duruşması dün görüldü.

Kaftancıoğlu’na 17 yıl hapis istemi

Tombik

Silivri Cezaevi karşısındaki salonda görülen duruşmaya tutuklu bulunan Osman Kavala, 12 jandarma eşliğinde getirildi. Kavala’nın duruşma salonuna girmesiyle alkış sesleri yankılandı. Duruşma, avukat savunmalarıyla başladı. Davada yargılanan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın müdafisi Fikret İlkiz söz aldı. İlkiz iddianame ile ilgili görüş bildireceğini belirterek “İddianamenin 23. ve 24. sayfasında asıl iddia anlatılıyor. Gezi Parkı eylemi kalkışma olarak değerlendiriliyor. İddianame 3 bölümden oluşmuş. Kronolojide, şüphelilerin eylemleri ve olaylara nasıl yön verdikleri yer alırken üçüncü bölümde ise neredeyse Arap Baharı’ndan bahsediliyor. Hedefin AKP olduğu iddia ediliyor. Diz çöktürme operasyonu olarak nitelendiriliyor. Bu şekilde bir iddianame yazamazsınız” dedi. Yasalara uygun bir iddianame beklemenin hakları olduğunu dile getiren İlkiz, şöyle devam etti:

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks