16 köyü daha teröristlerden temizledi.

3 noktada imha planı.

Mehmetçik ve ÖSO dün Afrin’de 16 köyü daha teröristlerden temizledi. Öldürülen terörist sayısı 3 bin 525’e yükseldi. TSK’nın yeni stratejisi operasyon bölgesini Afrin, Tel Rıfat ve Mabadlı olarak 3’e bölmek. Böylece teröristler ile siviller tamamen ayrışacak. Mabadlı ve Tel Rıfat operasyonları için düğmeye basıldı.

Yılmaz Bilgen16 Mart 2018, 04:00 Son Güncelleme: 16 Mart 2018, 08:20 Yeni ŞafakTSK’nın yeni stratejisi operasyon bölgesini Afrin, Tel Rıfat ve Mabadlı olarak 3’e bölmek.

Tombik

Yedi ayrı noktadan 20 Ocak’ta başlayan ve 55. günü geride kalan Zeytin Dalı Harekatı’nda dün 16 köy teröristlerden temizlendi. Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin kontrol altına aldığı bölge sayısı 208’i köy ve 41’i kritik nokta olmak üzere 249’a ulaştı. Güvenlik güçleri, Afrin ilçe merkezine bağlı Kefer Çil, kuzeybatıda Mabadlı beldesine bağlı Birka, Alicaro ve Hamoraco, batıda Raco’ya bağlı Zerkanlı, Balal, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile stratejik öneme sahip 883 rakımlı tepeyi, Şeran beldesine bağlı Naz köyü ile Bülbül beldesine bağlı Korzlu, Kelanlı, Barakaş, Kovanlı ve Çakur köylerini PKK’dan temizledi. Afrin ilçe merkezi ise kuşatma altında. Harekât süresince etkisiz hale getirilen terörist sayısı dün itibariyle 3 bin 525’e yükseldi.

BAĞLANTILAR KESİLECEK

Yeni strateji Mabadlı’dan Kefer Rum’a uzanan düz bir hattı ele geçirerek halen işgal altındaki batı ve doğu hatları arasındaki bağlantıyı kesmek. Öte yandan Ziyara ve Akeybe bölgelerinde kaydedilen ilerleme ile Nubl güzergahından Tel Rıfat’a açılan koridoru kapatıp doğu aksının da Afrin ilçe merkeziyle eşzamanlı kuşatılması hedefleniyor. Sivil kaybı ve şehit verme ihtimalini en aza indirme amaçlı hazırlanan plan dahilinde Afrin, Tel Rıfat ve Mabadlı başta olmak üzere, teröristlerin kontrol ettiği bölgeler daha küçük dilimlere ayrılarak, militan ve sivillerin ayrışması sağlanacak.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks