1708 yılında o zamanın en güçlü donanmasına sahip İngilizler tarafından batırılan İspanyol savaş gemisi.

Kim bilir suların altında daha neler var?

En değerli batık gemi bulundu! Kim bilir suların altında daha neler var?

1708 yılında o zamanın en güçlü donanmasına sahip İngilizler tarafından batırılan İspanyol savaş gemisi San Jose’nin 2015 yılında bulunduğu iddia edilmiş fakat kesinleşmediği için haber doğrulanmamıştı. Şimdiyse uzmanların incelemeleri sonucunda içindeki madenlerin değeri 17 milyar dolan olan bu batığın San Jose olduğu kanıtlandı. Tarihi kalıntıları hep toprak altında arıyoruz fakat sulara gömülmüş kim bilir neler var…

Escobar ve paranın yolları hep kesişiyor.

Tombik

Enkazı Pablo Escobar’ın memleketi Kolombiya’da, Cartagena şehrinin kıyılarında bulunan San Jose, 300 yıl önce battığında içi Peru’nun Potosi kentinden çıkarılmış altın, gümüş ve zümrütlerle doluydu. 600 kişilik mürettebatıyla kocaman bir İspanyol savaş gemisiydi.

Batırılması o dönem için o kadar büyük bir olaydı ki Avrupa’daki ve Yeni Dünya olan Amerika Kıtası’ndaki tüccarlar için finansal zorluk yaşanmasına neden oldu.

İspanyol donanmasının amiral gemisiydi.

600 kişilik mürettebatı, 62 ağır silahı, ve sahip olduğu üç büyük yelken direğiyle o dönem İspanya’nın amiral gemisi olarak biliniyordu.

İngilizler donanmayı batırmadan önce hazineyi alamamış ve ancak batırmaya fırsat bulabilmişlerdi. Yaklaşık 300 yıldır aranan batık 2015’te bulundu ve San Jose’ye ait olduğu henüz kanıtlandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks