18 Mart Şehitleri Anma Günü.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’de tören düzenlendi

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsilen Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ile Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Belediye Başkan Vekili Adnan Güler tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Tombik

18 Mart Şehitleri Anma Günü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına, 3972 Sayılı Kanunla Çanakkale’ye verilen ve üzerinde “Çanakkale Geçilmez” yazan altın madalya, 18 Mart Stadyumu yerine bu yıl ilk kez Cumhuriyet Meydanı’nda Bakan Canikli, Vali Tavlı, Boğaz Komutanı Algül ve Güler tarafından bayrağa takılarak göndere çekildi.

“Sinelerdeki vatan sevgisinin tarihin sayfalarına altın harflerle yazılması”.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü.

Çanakkale’de 103 yıl önce, vatan, bayrak, ezan, istiklal ve istikbal için destansı bir mücadele verildiğini ve bu toprakların yeniden vatan kılındığına dikkati çeken Gül, şu değerlendirmede bulundu:

“Çanakkale Zaferi, kadınıyla erkeğiyle, yediden yetmişe kahraman bir milletin, bütün askeri ve ekonomik imkansızlıklara rağmen çağın en gelişmiş ordularını mağlup etmesi demektir.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks