1998 yılında keşfedilen devasa bir gök taşının gelecek ay dünyaya yakınlaşacağı…

NASA korkutan açıklamayı yaptı! 'Dünyaya aklaşıyor'.

NASA korkutan açıklamayı yaptı! ‘Dünyaya yaklaşıyor’.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi, 1998 yılında keşfedilen devasa bir gök taşının gelecek ay dünyaya yakınlaşacağını duyurdu.

1998 yılında keşfedilen devasa bir gök taşının gelecek ay Dünya’yı adeta teğet geçeceği açıklandı. Açıklamayı yapan NASA, gök taşının 25 Ekim’de Dünya ile yakınlaşacağını duyurdu.

Tombik

Cadılar Bayramı’nda devasa Apollo asteroidi Dünya’nın yörüngesini sıyıracak… NASA, 1 kilometre genişliğindeki 1998 HL1 olarak adlandırılan devasa gök taşının çok yakın bir dönemde Dünya’nın yörüngesini teğet geçeceğini açıkladı. NASA’nın yayınladığı yörünge diyagramında gök taşının ne kadar yakından geçeceği belirtildi.

“25 Ekim’de yaklaşacak”

Bu devasa gök cisim eğer Dünya’ya çarparsa milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olacak kadar büyük. Neyse ki, NASA bu yıl Dünya’ya en yakın geçişini 25 Ekim’de yapacak gök cisminin gezegenimize yaklaşık 241 bin kilometre yani Dünya ve Ay arasındaki mesafenin 16 katı kadar uzaktan gerçekleşeceğini belirtti. Bu mesafe çok uzak olsa da gök bilimciler tarafından oldukça yakın olarak değerlendiriliyor. Dünya’nın yörüngesini teğet geçecek 1998 HL1’in bir tehlike oluşturmadığı belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks