2. Dünya Savaşı sırasında kraliyet ailesine ait taçlarda kullanılan değerli taşların nasıl saklandığı açıklandı.

Kraliçe Elizabeth’in tacını bisküvi kutularında saklamışlar.

2. Dünya Savaşı sırasında kraliyet ailesine ait taçlarda kullanılan değerli taşların nasıl saklandığı açıklandı.
İngiliz yayın kuruluşu BBC için hazırlanan bir belgeselde açıklanan bilgilere göre, 2. Elizabeth’in babası Kral 6. George, değerli taşların Nazilerin eline geçmemesi için bir plan yaptı.

Kraliyet uzmanı Alastair Bruce, “İşin ilginci Kraliçe de bu konudan haberdar değilmiş” yorumunda bulundu. Taşların nerede saklandığı ise Kraliyet kütüphanecisi Owen Morshead ile 6. George’un annesi Kraliçe Mary arasında yapılan yazışmalar sayesinde anlaşıldı.

Tombik

TENEKE KUTUYA KOYMUŞLAR

Buna göre Windsor Şatosu’nun altındaki bir kireç tabakasının içine iki bölmeli bir hücre kazılmış ve çelik kapı takıldı. Taçlarda kullanılan değerli taşlar da tenekeden bir bisküvi kutusunun içindeki bu gizli bölmede saklandı. Buraya açılan gizli kapı ise hala mevcudiyetini koruyor.

Alastair Bruce, televizyon için yapılan çekimde 2. Elizabeth ile kraliyet taçlarını da konuştu. 2. Elizabeth özellikle parlamentonun açılışında giydiği 1.28 kilogram ağırlığındaki yakut taşlı tacın ‘çok kullanışsız’ olduğunu söylüyor.

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks