27 / 28 Temmuz’da gerçekleşecek yüzyılın en uzun süreli kanlı Ay tutulmasına hazır olun.

Yüzyılın en uzun 'Kanlı Ay' tutulması 27 Temmuz'da

Yüzyılın en uzun ‘Kanlı Ay’ tutulması 27 Temmuz’da.

27 / 28 Temmuz’da gerçekleşecek yüzyılın en uzun süreli kanlı Ay tutulmasına hazır olun. 5 saat 40 dakika sürecek tutulmanın tamamı Türkiye’den izlenebilecek.

Ay’ın kızıl görüntüye büründüğü tam Ay tutulması ile gerçekleşen Kanlı Ay tutulması, görsel bir şölen sunacak. Yaklaşık 1 saat 43 dakika sürmesi beklenen tam tutulmanın, gölgeli, yarı gölgeli ve tam gölgeli tutulma anı yaklaşık 5 saat 40 dakika sürecek. Tutulma Asya, Afrika, Orta Doğu, Avrupa ve Güney Amerika’nın büyük bir bölümünde gözlemlenebilecek. Türkiye’den tutulmanın neredeyse tamamı izlenebilecek.

Tombik

Türkiye’de tutulma saat kaçta başlayacak?

Türkiye’de kanlı ay tutulmasının ilk aşaması olan gölgeli tutulma 27 temmuz akşamı 20:10 civarında başlayacak ve 22:30’da tam kanlı ay tutulmasına geçilecek. Tam tutulma anı 28 Temmuz 00:10’a kadar devam edecek ve ardından yarı gölgeli ve gölgeli tutulma yaşanarak 02.30 civarında tutulma son bulacak.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks