28 Şubat darbesiyle milyonlarca vatandaşı mağdur eden sanıkların yargılandığı dava.

O kalemşörler hala aramızda.

28 Şubat darbesiyle milyonlarca vatandaşı mağdur eden sanıkların yargılandığı davanın 94’üncü duruşması 8-9-10 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Mağdurlar, “O günün kalemşor kahramanları bugün hâlâ pervasızca ve utanıp sıkılmadan vatanperverlikten dem vurarak aramızda dolaşmakta” dedi.

28 Şubat darbesiyle milyonlarca vatandaşı mağdur eden sanıkların yargılandığı davanın 94’üncü duruşması 8-9-10 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Duruşma gününe sayılı günler kalırken Yeni Akit’e konuşan mağdurlar, “O günün kalemşor kahramanları bugün hâlâ pervasızca ve utanıp sıkılmadan vatanperverlikten dem vurarak aramızda dolaşmakta. Mutlaka siyasi ve sivil hatta medya ayağına da dava açılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Tombik

SANIKLAR ÇOK RAHAT PİŞMANLIK BİLE GÖSTERMİYORLAR

28 Şubat davasına ilişkin konuşan Emekli Piyade Albay Ersan Ergür, “28 Şubat davasında bugüne kadar gelinen noktada sanıklar başlangıçta ‘BÇG’ ve benzeri yapılanmaları inkar etse de ortaya çıkan belgelerin sonucunda legal bir yapılanma olduğu üzerine tezlerini geliştirme gayretine girmişlerdi. Bu dayanağa kendileri de inanmamış olacaklardı ki 15 Temmuz davasından sonra tezleri şimşek hızıyla FETÖ ile mücadeleye oturdu. Ancak FETÖ ile nasıl bir mücadele ise 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra tutuklanan ve firar eden sanıkların neredeyse tamamı 28 Şubat mahsulü personelden oluşuyordu. Davanın seyrine baktığımızda sanıklar rahat tavırları ile dikkat çekerken pişmanlık emaresi göstermiyorlardı” dedi.

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks