31 Mart seçimlerine damga vuran “sandık kurulu” tartışmalarına yasal düzenleme ile nokta koyacak.

Sandık kurulu için yasal düzenleme.

Sandık kurulu için yasal düzenleme.

AK Parti, seçim mevzuatında yapacağı değişikliklerle 31 Mart seçimlerine damga vuran “sandık kurulu” tartışmalarına yasal düzenleme ile nokta koyacak.

Yapılması planlanan değişikliklerle sandık kurulu listelerinin seçimlerden önce siyasi partilere verilmesi sağlanacak. Sandık kurulu başkanlarını belirleyen ilçe seçim kurulu ile il seçim kurullarının başkanlığı için “en kıdemli hâkim” kriteri de değiştirilecek. İl ve ilçe seçim kurulu başkanları birinci derece hakimler arasından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ya da üyelerinin büyük bölümünü Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun belirlediği il adalet komisyonlarınca atanacak. YSK’nın da İstanbul seçimi için oluşturulacak sandık kurullarının partilerle paylaşılabilmesine imkan tanıyacak bir genelge yayımlayabileceği de belirtildi.

Tombik

Milliyet’in parti kurmaylarından edindiği bilgiye göre, AK Parti seçim mevzuatı ve yerel yönetimlerle ilgili yasalarda kapsamlı değişiklik için çalışmalara başladı. 27. parlamento dönemi içinde hayata geçirilmesi düşünülen düzenleme kapsamında, İstanbul seçiminin iptalini getiren sandık kurullarının oluşumuyla ilişkili iki önemli değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks