40 civarında uygulamanın analizi sonucu 32 uygulamanın sahte çıktı.

Cepteki büyük tuzağa dikkat! E-devlet, HGS, SGK, E-okul…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, e-devlet, HGS, SGK, e-okul gibi popüler isimlere sahip 40 civarında uygulamanın analizi sonucu 32 uygulamanın sahte çıktığını ve bunların mobil uygulamalarından bir kısmının zararlı aktivite içerdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Sayan, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı 34. Ulusal Bilişim Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, bilişim sektörünün bireyler ve devletler için yeni fırsatlar ve olanaklar sunarak, bilgi toplumunun ve sayısal ekonominin omurgasını oluşturduğunu söyledi.

Tombik

Sanayi 4.0 ile üretimde hız, kalite ve performans gibi pek çok kazanım sağlandığını belirten Sayan, bilgi ve yüksek teknolojinin kullanımının hiç olmadığı kadar üretimin odağına yerleştiğini vurguladı. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin, dijital dönüşüm çağının yapı taşlarından biri olduğuna işaret eden Sayan, dijital dönüşüm kapsamında hazırlanan Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı’nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yarın açıklanacağını kaydetti.

MİKROFONA BİLE ERİŞİYOR

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks