60 metrede Emre Zafer Barnes Türkiye’nin ilk Balkan Salon şampiyonu olurdu.

Pistte tarih yazdık.

60 metrede Emre Zafer Barnes Türkiye’nin ilk Balkan Salon şampiyonu olurken, 60 metre engellide de Batuhan Eruygun kürsünün ilk sırasına çıktı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda milliler, 3 altın, 5 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanırken, 3 Türkiye rekoru kırıldı. 60 metre ve 60 metre engellide ise Türkiye ilk kez altın kazandı. Erkekler 60 metreyi 6.62 ile kazanan Emre Zafer Barnes, bu mesafede Türkiye’nin ilk Balkan Salon şampiyonu olurken hem Türkiye rekorunu kırdı, hem de Dünya Salon için baraj geçti. Emre Zafer, 6.63’lük Dünya Salon Şampiyonası barajını aşmayı başardı. Milli atlet, bu dereceyle kendisine ait Türkiye rekorunu 0.02 aşağı çekmeyi başardı. 60 metre engellide Balkan şampiyonluğunu kazanan Batuhan Eruygun, 7.91’lik derecesiyle Türkiye rekorunu kırarak adını zirveye yazdırdı. Eruygun, 2012’de üçüncü olduğu Balkan Salon arenasına tam altı yıl sonra şampiyon olarak döndü.

Tombik

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks