80 sivilin öldüğü kimyasal saldırıyı şiddetle kınadı.

Türkiye'den Uluslararası Çağrı: Derhal Soruşturmalı.

80 Sivilin Öldüğü Duma’daki Kimyasal Vahşet İçin Türkiye’den Uluslararası Çağrı: Derhal Soruşturmalı.

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı, Doğu Guta’nın Duma ilçesindeki, 80 sivilin öldüğü kimyasal saldırıyı şiddetle kınadı. Açıklamada, “Uluslararası kuruluşlar bu vakayı derhal soruşturmalı.” denildi.

Mesajda, “Uluslararası toplum saldırı karşısında tepki ortaya koymalı. Saldırıyı rejimin düzenlediği yönünde güçlü şüphe bulunuyor” denildi.

Tombik

Açıklamada şöyle denildi:

“SALDIRIYI REJİMİN DÜZENLEDİĞİ YÖNÜNDE GÜÇLÜ ŞÜPHE VAR”

Suriye’de 7 Nisan günü akşamı Duma’yı hedef alan yeni bir kimyasal silah saldırısı gerçekleştirildiği ve bu saldırı sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği derin endişeyle öğrenilmiştir. Kimyasal silah kullanımı konusundaki sicili uluslararası toplumun malumu olan rejim tarafından düzenlendiği yönünde güçlü şüphe bulunan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

“ULUSLARARASI KURULUŞLAR BU VAKAYI DERHAL SORUŞTURMALI”

Bu olay, Suriye’de kimyasal silah kullanımına ilişkin 2118, 2209 ve 2235 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının bir kez daha hiçe sayıldığını göstermektedir.

Uluslararası toplumun saldırı karşısında tepkisini ortaya koymasını, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların bu vakayı derhal soruşturmasını bekliyoruz.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks