9 ülkeden 11 farklı su markasının 250 plastik su.

11 Büyük Markanın Şişe Sularında Plastik Maddeler Bulununca, Duruma DSÖ El Koydu.

9 ülkeden 11 farklı su markasının 250 plastik su şişesinde yapılan incelemede insan saçından daha kalın 10 plastik parçası bulunması, Dünya Sağlık Örgütü’nü harekete geçirdi.

9 Ülkeden 11 farklı su markasının 250 plastik su şişesinde yapılan incelemede insan saçından daha kalın 10 plastik parçası bulunması, tüm dünyada büyük yankı yarattı. Bu gelişme, Dünya Sağlık Örgütü’nü de (DSÖ) harekete geçirdi.

Tombik

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ARAŞTIRMA YAPACAK

Gazete Habertürk’te yer alan habere göre, DSÖ’nün su ve hijyen koordinatörü Bruce Gordon, pet şişe içindeki suları tüketmenin insan sağlığı üzerindeki etkilerini tespit etmek için yeni bir araştırma yapacaklarını açıkladı. Ancak mikroplastiklerin sağlığa zararına ilişkin yasal düzenleme bulunmuyor.

Peki, uzmanlar konuyla ilgili ne diyor?

“KESİNLİKLE SICAK KULLANILMAMALI”

Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Ergin:

” Plastik, sağlık açısından çok riskli. Pet şişeler tek kullanımlık, polikarbon damacanalar ise dezenfekte edildikten sonra en fazla 5 kullanımlıktır. Pet şişeler kesinlikle sıcak kullanılmamalı, bir kere soğutulup oda sıcaklığına geldikten sonra tekrar kullanılmamalıdır. Şimdilik çalışma hakkında bilgiler çok net olmadığından tam olarak değerlendirme yapamıyoruz ama plastiğin riskli olduğunu söyleyebiliriz.”.

Detaylar
haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks