Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı.

Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayının, partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olduğu açıklandı.

Saadet Partisi, 24 Haziran günü gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nu belirledi.

Tombik

ÇATI ADAYI ÇÖKTÜ ADAY OLDU

Temel Karamollaoğlu, Saadet’in adayı olmadan önce muhalefette çatı aday için yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirmişti. Karamollaoğlu, CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti ile bir dizi görüşmeler yaparak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aday göstermek için ortak mutabakat aramıştı ancak Meral Akşener adaylık için ısrar edince çatı aday formülü çökmüştü. Bunun ardından her parti kendi adayını çıkarma kararı aldı. Bu gelişmenin ardından Saadet Partisi aday olarak Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nu aday olarak belirledi.
Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı adayımız olmuştur. Ülkemize hayırlı olsun.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

Saadet Partisi (SP) 6. Olağan Kongresi’nde Genel Başkanlık görevini icra eden Temel Karamollaoğlu, 7 Haziran 1941 tarihinde Kahramanmaraş ilinde dünyaya geldi. Bürokrasi ve siyaset alanında aktif olarak faaliyetlerini yürüten Temek Karamollaoğlu; Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetimlerinde görevde bulundu. 1968 yılından vefatına kadar 45 yıl boyunca Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma ekibinde bulunan Temel Karamollaoğlu, 16, 20 ve 21. dönemlerinde milletvekilliğe getirilmiştir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks