ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus

Türkiye’ye yaptırım seçeneklerini inceliyoruz.

ABD Dışişleri: S-400 alımı bağlamında Türkiye’ye yaptırım seçeneklerini inceliyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımına karşı uygulanması beklenen yaptırımlara ilişkin açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, S-400 hava savunma sistemi alımı bağlamında Türkiye’ye yönelik CAATSA yasasının öngördüğü tüm olası yaptırım seçeneklerini incelediklerini söyledi.

Tombik

Ortagus, “Bakan ve Başkan CAATSA kapsamındaki bütün seçenekleri değerlendiriyor. Buradan Türkiye’nin S-400 alımının olası sonuçlarını daha önce defalarca buradan dile getirmiştik. Hangi yaptırımların olacağına ilişkin önceden bilgi vermiyoruz. Bakan Başkan ile birlikte bunun üzerinde çalışıyor. Süreç devam ediyor. Yeni bir durum olduğunda sizi bilgilendiririz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin 2017’de kabul ettiği Amerika Düşmanlarına Yaptırımlarla Mücadele Yasası (CAATSA), Rusya, İran, Kore’ Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne ve bu ülkelerle askeri ve teknik işbirliği yapan üçüncü ülkelere karşı yaptırımlar öngörüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks