ABD’deki 2 hastane, yapay zekanın tıp alanındaki kullanımına ilişkin bir deneme yaptı.

Ne zaman öleceğimizi robotlar söyleyecek.

Ne zaman öleceğimizi robotlar söyleyecek.

ABD’deki 2 hastane, yapay zekanın tıp alanındaki kullanımına ilişkin bir deneme yaptı. Yapay zeka hastaların ne zaman öleceğini doğru tahmin etti.

ABD’deki 2 hastane, yapay zekanın tıp alanındaki kullanımına ilişkin bir deneme yaptı. Hastanelerin veri tabanındaki bilgiler, kendi kendine öğrenme yetisi olan bir yapay zeka modeline yüklendi. Yapay zeka özel algoritmalar ile hastaların; hastaneye yattığı tarih, daha önce geçirdiği hastalıklar, tıbbi test sonuçları gibi bilgileri ele alarak birer analiz çıkardı.

Tombik

YAPAY ZEKA HER BİLGİYİ TOPLADI

Reçetelerin bir köşesine elle yazılan notları dahi okuyup hesaplamalarda bulunan yapay zeka, hastaların kaç günde taburcu olacak duruma geleceği, hangi hastanın ne zaman acil müdahaleye ihtiyaç duyacağı gibi öngörülerde bulundu.

Yapay zekanın tahminleri yüksek kesinlikle doğru çıktı. En şaşırtıcı sonuç ise yapay zekanın, hastaların ne zaman öleceğini doğru tahmin etmesi oldu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks