ABD’li senatörler Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırım tasarısını açıkladı.

ABD'li senatörler anlaşmaya rağmen yaptırımda ısrarcı.

ABD’li senatörler anlaşmaya rağmen yaptırımda ısrarcı.

ABD’li senatörler Türkiye’yi hedef alan yeni yaptırım tasarısını açıkladı. Bu duyurudan hemen sonra Türkiye ile ABD arasında anlaşmaya varıldığı açıklandı ancak senatörler yaptırım tasarısına “son sürat” devam edeceklerini vurguladı.

Tasarıyı hazırlayan senatörler Van Hollen’ın sözcüsü Bridgett Frey, “Van Hollen ile Lindsey Graham’ın “hazırlanan tasarıya tam sürat devam etmekte mutabık kaldıklarını” ifade etti. Sözcü, iki senatörün anlaşma duyurusunun ardından iletişim kurduklarını ve süreçte bir değişiklik olmadığını ileri sürdü.

Tombik

Yaptırım paketinde neler var?

Senatörlerin hazırladığı tasarıda, Halkbank’a yaptırım uygulanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin mal varlığının araştırılması da girdi. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın açıklaması ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Ankara’da Erdoğan ile görüştüğü saatlerde geldi. Erdoğan-Pence görüşmesinde Suriye’de ateşkes ilan edilmesi üzerinde anlaşıldı.

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonlardan dolayı Ankara’ya karşı yaptırımlar içeren bir yasa tasarısını Kongre’ye sunacağını açıkladı.

Graham, “Amerika’da yönetimin 3 ayağı olduğunu göstereceğiz. Jeffrey’i arayarak Ankara’ya Kürt müttefiklerimize saldırıyı durdurmaları mesajını vermelerini söyledim” dedi.

Hazırlanan pakette askeri mali transferler, Halkbank, S-400 alımı, Erdoğan ve ailesinin mal varlığının araştırılması ve vize yaptırımlar bulunuyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks