ABD’nin dünya çapındaki operasyonlarında 499 sivil yaşamını yitirdi, 169 sivil yaralandı.

Pentagon: Trump'ın ilk görev yılında 499 sivil öldürüldü.

Pentagon: Trump’ın ilk görev yılında 499 sivil öldürüldü.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) raporuna göre, 2017 yılında ABD’nin dünya çapındaki operasyonlarında 499 sivil yaşamını yitirdi, 169 sivil yaralandı.

Pentagon’un verileri ile bağımsız kaynakların sivil kayıp rakamları arasındaki fark ise dikkati çekti.Pentagon’un yıllık olarak Amerikan Kongresine sunduğu ve ABD’nin denizaşırı operasyonlarında yaşanan sivil kayıplarına ilişkin raporun detayları ortaya çıktı.

Tombik

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık koltuğundaki ilk yılına ilişkin verilerin yer aldığı raporda, Pentagon’un “denizaşırı operasyonlarda 499 sivilin öldürüldüğü, 169 sivilin yaralandığı” ifade edildi.

‘YEMEN VE SOMALİ’DEKİ İHBARLAR GÜVENLİ DEĞİL’

Sputniknews Türkiye’nin haberine göre raporda, Irak ve Suriye’de DEAŞ, Yemen’de Arap Yarımadası El Kaidesi, Afganistan’da ise Taliban ve DEAŞ’e karşı yapılan operasyonların mercek altına alındığı belirtilirken, Yemen ve Somali’de yapılan saldırılarda sivil kayıplar olduğuna ilişkin ihbarların “güvenli” bulunmadığı savunuldu.

Raporda ayrıca, 450’den fazla sivil kayıp ihbarına ilişkin incelemenin ise devam ettiği bildirildi.

ORTADOĞU VE AFGANİSTAN’DA SALDIRILAR ARTTI

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks