ABD’nin İsrail’e 38 milyar dolarlık askeri yardımı.

ABD İsrail’i savaşa hazırlıyor.

ABD İsrail’i savaşa hazırlıyor.

ABD’nin İsrail’e 38 milyar dolarlık askeri yardımı, siyonist işgalcileri katliamlar için biraz daha cesaretlendirdi. Dev bir orduya yetecek bu parayla 450 adet F35 savaş uçağı ya da 9 bin tank alınabiliyor. Kendisini sözde ‘Büyük İsrail’ projesine hizmete adayan Donald Trump, Kudüs provokasyonu sonrası en büyük ikinci adımı da atmış oldu.

ABD’ye Donald Trump’ın başkan olmasıyla birlikte Evanjelist-Siyonist işbirliği ittifak boyutuna taşındı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu en büyük desteği Beyaz Saray’dan alıyor.

Tombik

ABD’nin işgalci İsrail’e 38 milyar dolarlık askeri yardım kararı tüm dünyada ‘savaş bütçesi’ olarak yorumlandı. Barack Obama döneminde alınan ve Donald Trump yönetiminin devam ettirdiği karara göre Amerikan yönetimi, Filistin’de katliamlarını sürdüren İsrail’e 2018-2028 yılları arasında 38 milyar dolar yardım yapacak. ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington-Tel Aviv arasındaki anlaşmaya ilişkin, “İsrail ABD’nin değerli ve yetenekli bir dostudur. ABD, İsrail’in kendini potansiyel düşmanlara karşı savunma hakkını koşulsuz desteklemektedir” açıklaması yaptı. İkinci Dünya Savaşı’ndan beri en çok askeri desteği İsrail’e sağlayan ABD’nin son kararı, siyonistlerin yeni katliamlarına kapı aralamak dışında, bölge ülkelerine yönelik saldırılara da açıktan destek niteliği taşıyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks