ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergisi uygulama kararı.

Türkiye'den ABD'ye Gümrük Vergisi Resti: Karşılık Verilecek.

Türkiye’den ABD’ye Gümrük Vergisi Resti: Karşılık Verilecek.

ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergisi uygulama kararıyla ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Bu haftadan itibaren karşılık verilecek.” diyerek rest çekti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma ilave gümrük vergisi uygulama kararına yönelik Türkiye’nin mesajlarını çok net bir şekilde ABD’li yetkililere ilettiğini belirterek, “Bu haftadan itibaren, kendilerine bildirerek, Türkiye olarak karşı adımlar atacağımızı söylüyoruz.” dedi.

Tombik

“ABD’Lİ YETKİLİLERE MESAJIMIZI YAZILI VE SÖZLÜ OLARAK İLETTİK”

Zeybekci, ABD’nin ithal demir-çelikte yüzde 25, alüminyumda ise yüzde 10 ilave gümrük vergisi getirdiğini hatırlatarak, bazı ülkelerin bu karardan muaf tutulduğunu söyledi.

Bazı ülkelerin süreli, bazılarının ise kota uygulamasıyla muafiyet aldığını dile getiren Zeybekci, Avrupa Birliği (AB), Güney Kore, Brezilya, Meksika ve Kanada gibi ülkelerin uygulamanın dışında tutulduğunu ifade etti.

Zeybekci, Türkiye, Hindistan, Çin gibi ülkelerin ise söz konusu muafiyete dahil edilmediğini belirterek, ABD’li yetkililere mesajlarını yazılı ve sözlü ilettiklerini kaydetti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks