ABD’nin Suriye’de Blackwater gibi çalışan Castle International adlı özel bir güvenlik şirket.

Özel bir güvenlik şirketin paralı askerleri.

ABD’nin paralı askerleri.

ABD’nin Suriye’de Blackwater gibi çalışan Castle International adlı özel bir güvenlik şirketin paralı askerlerini kullandığı ortaya çıktı. Tıbbi yardım ve tahliye operasyonları da yürüten şirketin ağır silahlı komandoları Suriye ve Irak’ta PKK/YPG’li teröristlerle birlikte savaşıyor.

Savaş bölgelerinde özel güvenlik şirketi kullanan ABD’nin Suriye’de yeni bir şirketle çalıştığı ve bu şirketin paralı askerlerini kullandığı ortaya çıktı. Daha önce Irak’ta kullanılan Blackwater benzeri bir şirket olan Castle International’a ait sosyal medya hesaplarında şirkete bağlı ağır silahlarla donatılmış komandoların PKK/YPG’li teröristlerle yan yana savaştığı ve eğitim verdiği görülüyor.

Tombik

YPG çocukları kamplardan kaçırarak saflarına katıyor.

Terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye’de çocukları silah altına alarak savaştırmayı sürdürdüğü ortaya kondu. 2017 yılında 224 çocuğu alıkoyan örgüt, bu yıl tam 5 katı çocuğu kaçırarak saflarına kattı.

YPG armalı paralı askerler.

Vatan’ın haberine gçre, sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda firmanın uluslararası operasyonlarda kullandığı Special Projects Group (SPG-Özel Proje Grubu) isimli ağır silah donanımlı komandoları PKK’nın Suriye kolu olan YPG armaları takmış bir şekilde poz veriyor. Kısaca CISPG olarak anılan şirket yayınlanan fotoğraflarda YPG’ye ‘destek’ mesajları da gönderiyor. 23 Mayıs’ta şirketin sosyal medya hesabında YPG armalı bir paralı askerin fotoğrafı, “CISPG neden bu savunma personellerine (YPG’liler kastediliyor) güveniyor. Basit, çalıştığınız biliyoruz ve yanınızda olmaya söz veriyoruz” mesajıyla paylaşılmış.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks