Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kars’ta Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni de gezdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kars’ta.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir takım ziyaretlerde bulunmak ve AKP 23. Dönem Kars Milletvekili Zeki Karabayır’ın kızının düğününe katılmak üzere Kars’a gitti. Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kars’ta Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni de gezdi.

Kars’ta bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül , Osmanlı-Rus Savaşı’nda bir tabur askerin şehit olması nedeniyle literatüre “Kanlı Tabya” olarak geçen Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni gezdi.

Tombik

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ni gezen Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’dan bilgi aldı.

Gül, burada yaptığı açıklamada, Türk tarihinin en hüzünlü en acı sayfalarının 100 yıl önce yaşandığını belirterek, “Burada yaşananlar çok acı tabii. Sadece Sarıkamış değil, bu cephede o yıllarda 4-5 yıl içerisinde yaşananlar, çok büyük çarpışmalar oldu ve bunlar büyük yokluklar içerisinde oldu. Belki bu cepheyi savunurken güneydeki birçok cepheye yardım gidemediği için oralar terk edildi.” dedi.

Kafkas Cephesi’nde yaşanan hüznün yanı sıra önemli kahramanlıkların da bulunduğunu anımsatan Gül, şunları söyledi:

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks