Acaba Örümceklerle mi muhatabız?

Bunu hep düşündüm ve çok düşündüm. Ve halen düşünüyorum.

Konuları anlamanız ve bilgi sahibi olmanız için artık biraz daha detaylara inmeye karar verdim. Çünkü insanların yazılanları anlamak da zorlandığını ve bir düşünce kapısı açmadığını gördüm. Onun için artık kimlerle nasıl muhatap olduğumuzu detaylarla anlatmaya çalışacağım. Önce size Fake’in tanımın yapmalıyım.

Fake; gerçek olmayan gerçekmiş gibi tasarlanmış sanal alemdeki olaylar, kişiler, zamanlar aklınıza gelebilecek tüm durumlar. Aslında fake’i bir de şöyle tanımlaya biliriz, başkaları tarafından sizin için oluşturulmuş hayal hayat.

Tombik

Bilidiğiniz gibi insan kendisine verilmiş fiziksel yapısındaki duyuları kullanarak hayatı algılar ve ona göre kabul eder. Ancak bu kabul etme durumu değişmek üzere… Yani fizikselliğinin dışında sahip olduğu duyuların sadece ikisin kullarak yeni bir fake hayata sahip olmak üzere.

Duymak ve görmek. Bu iki algı ile birleşen sanal alem de insanlık ne kadar gerçek olduğu gerçekçiliğini kaybedecek. Bunun tek delili ve şahidi fake olacak. Fake bir dünya. Fake bir hayat. Gerçek olmayan bir dünya ve gerçek olmayan bir hayat. Peki bunu ilk kim sağlayacak. Tabiki Bot lar ve örümcekler.

Bot; küçük kodlamalar yani küçük yazılımlar. Örneğin; Bir kurumu veya büyük bir şirketi aradığınızda ilk önce bot larla muhatab olursunuz. Daha sonra gerçek kişiye ulaşırsınız. Bunun en büyük örneğini Türkcell Müşteri hizmetlerini aradığınız da anlayabilirsiniz. Örümcek ise birebir sizin için yazılmış küçük yazılımlardır. Bunların içeriğini ve sonuçlarını ancak yazanlar bilir.

Şimdi gelelim kiminle muahatab olduğunuza… Sanal alemde, telefon görüşmelerinde, email trafiğinde, arama motorlarını kullanımda, tüm elektronik iletişimlerde bir örümcek ile muhatab oluyor olabilirsiniz yada olacaksınız.

Hayat bir şekilde sana aleme yükleniyor ve buradan robotlara aktarılıyor olabilir. Bot larla veya örümceklerle muhatab oluyor olabiliriz. Hayat yakında fake olabilir. Bire bir iletişimden vazgeçmeyin.

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks