Acil servsiler neden yoğun? İstanbul hastaneleri acil servisleri tıklım tıklım.

Hastanelerin durumu acillik!

Hastanelerin acil servislerinde yaşanan yoğunlukların arttığı yönündeki şikayetlerin ardından İstanbul’da gece saatlerinde 6 hastanenin acil servislerine gittik. 2 saatten fazla bekleme sürelerinin oluştuğu hastanelerde ‘enfekte atık’ kutusuna giren kedilerin hasta sedyelerine çıktığını gördük. Bir serum askılığında 4 kişinin birden tedavi edildiğine, koridorlarda sedye üzerinde tomografi çekilmek için bekletilen hastalara şahit olduk.

SON dönemlerde ardı ardına sağlık alanında yatırımlar yapılsa da hastanelerde oluşan kalabalık günden güne artmaya devam ediyor. Özellikle devlet veHastanelerin durumu acillik üniversite hastanelerinin acil servislerinin çalışanları yaşanan yoğunluktan dolayı hastalara yetişmekte zorluk çekiyor. Biz de bir cumartesi akşamı saat 22.00’den sonra İstanbul’un dört bir tarafındaki hastanelerin acil servislerine gittik.

Tombik

Kartal’dan başladığımız yolculuk Bakırköy’de saat 01.30’da sona erdi. Gittiğimiz tüm hastanelerin acil servisleri ‘iğne atsanız yere düşmez’ denecek kadar kalabalıktı. Bazı hastanelerde yaşanan yoğunluk sebebiyle hastalara, sedyeye yatırılmadan serum bağlanırken, bazı hastanelerde ise acil müdahale edilmesi gereken hastalar sıra beklemek zorunda kalıyordu. Yaşanan bekleyişten dolayı güvenlik görevlileriyle kavga eden hasta yakınları, neredeyse gezdiğimiz tüm hastanelerde karşımıza çıkanlar arasındaydı. En ilginci ise bir acil serviste ‘enfekte atık’ kutusunda çıkan kedinin steril olması gereken acil müdahale odalarında rahatça dolaşmasıydı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks