Adalet Bakanlığı makam ve mevkileri kullanıp soruşturmaları etkilemeye çalışanlara “dur” dedi.

Adalet Bakanlığı’ndan talimat! Kapıdan kovun…

Adalet Bakanlığı makam ve mevkileri kullanıp soruşturmaları etkilemeye çalışanlara “dur” dedi. Başsavcılıklara gönderilen yazıda, bakan ya da bürokratların ismini verip birtakım taleplerde bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılması istendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuda “Babamın oğlu olsa kapıdan çevirin” ifadelerini kullanmıştı.

Adalet Bakanlığı, makam ve mevki adı kullanarak soruşturmaları etkilemeye çalışanlara “dur” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adını kullanan fırsatçılara yönelik “Adımı kullananlar sahtekardır. Babamın oğlu olsa kapıdan geri çevirin” sözleri üzerine Adalet Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, yargıda racon kesmeye çalışanlara fırsat verilmemesi talimatı verdi. Müsteşar Selahaddin Menteş’in imzasıyla 2 Ocak’ta 81 ilin başsavcılıklarına “Yargı yetkisine müdahale edilmemesi” konulu yazı gönderildi.

Tombik

BAĞIMSIZ YARGI VURGUSU

Yeni Şafak’tan Osman Özgan’ın haberine göre; Yazıda, bazı kişilerin “kendilerini bakan, müsteşar veya üst düzey bürokratlarla yakınlık iddialarıyla ya da kişisel nüfuzlarını kullanmak suretiyle yargı mensuplarını etkilemeye yönelik tavır ve davranış içine girdikleri” ve bu çerçevede bilgi almak amacıyla ya da yardım talebiyle adli mercileri aradıkları yönünde duyumlar alındığı belirtildi. Yargının bağımsızlığına vurgu yapılan yazıda, Anayasa’da, yargı yetkisinin Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanıldığı belirtildi. Yazıda, hiçbir organ, makam, merci veya kişinin, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremeyeceği, genelge gönderemeyeceği, tavsiye ve telkinde bulunamayacağı hüküm altına alındığı kaydedildi.

DOSYAYI İNCELEYEMEZLER

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks