Adıyaman’da bugüne kadar girilmeyen bir mağara bulundu.

Görenler hayran kalıyor: 3 arkadaşın merakı ortaya çıkardı.

Görenler hayran kalıyor: 3 arkadaşın merakı ortaya çıkardı.

Adıyaman’da bugüne kadar girilmeyen bir mağaraya girerek içerisinde binlerce yarasanın ve sarkıtların olduğunu keşfeden 3 arkadaş, mağaranın korunmasını istiyor.

Adıyaman’ın Kömür Beldesi’nde ikamet eden Zeki Doğru, Mehmet Doğru ve Ragıp Bağcı, beldenin kuzey kesimlerinde bir mağarayı fark ederek içerisine girdi. 3 arkadaş burada binlerce yarasa kolonisini keşfetti. Giriş kısmı çamurdan dolayı dar olan, içerisi ise oldukça geniş ve ferah olan yarasa mağarasının turizme kazandırılması isteniyor. Mağaranın tavan ve duvar kısımlarındaki sarkıtlar da görenleri hayran bırakıyor.

Tombik

“BİRAN ÖNCE KORUMA ALTINA ALINMALI”

Binlerce yarasanın bulunduğu mağaranın zemin kısmında ise akarsu ile yarasa gübreleri bulunuyor. Mağara civarında faaliyet gösteren mermer ocaklarında patlatılan dinamitler ve iş makinelerinden dolayı mağaranın hasar görebileceği belirtilerek, bir an önce mağaranın koruma altına alınması gerektiği vurgulandı.

TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ

Keşfettikleri mağaranın turizm açısından oldukça büyük bir öneme sahip olabileceğini, yarasa gübrelerinin de tarım, enerji, kozmetik ve savunma sanayinde kullanılabileceğini belirten Zeki Doğru, “Mağarayı arkadaşımla beraber keşfettik zaten bilinen bir mağaraydı. Hem turizm açısından kocaman, çok geniş, derin bir mağara.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks