Afganistan’ın en ürkütücü grubu Hakkani’lerin kurucusu bu sabah öldü.

Celaleddin Hakkani öldü.

Celaleddin Hakkani öldü.

Uluslararası ajansların ‘son dakika haberi’ne göre, Afganistan’ın en ürkütücü grubu Hakkani’lerin kurucusu bu sabah öldü. Bir dönem Taliban iktidarı sırasında bakanlık da yapan ve 2001’de örgütün devrilmesiyle ABD tarafından başına 5 milyon dolar ödül konan Hakkani, uzun süredir hastaydı.

1980’lerdeki Sovyet işgaline karşı Ruslara savaşan ve daha sonra Afganistan’ın en korkutucu grubuna dönüşen Hakkani grubunun kurucusu Celaleddin Hakkani, öldü.

Tombik

Taliban örgütü, uzun süredir hasta olan Hakkani’nin öldüğünü bu sabah saat 06.19’da duyurdu.

Taliban’dan yapılan açıklamaya göre; Celaleddin Hakkani bu sabah öldü. Hakkani, Amerika Birleşik Devletleri’nin eski müttefikiydi ardından ilişkileri düşmanlığa evrildi.

Afganistan’ın en ürkütü gruplarından Hakkanilerin lideri olan Celaleddin Hakkani, uzun süredir hastalıklarla boğuşuyordu.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid’in AP haber ajansına telefonda verdiği bilgilere göre Hakkani, Afganistan’ın merkezinde hastalık nedeniyle öldü.

Amerika Hakkanileri 2012 yılında terörist örgüt olarak kabul etmişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks