Ağaçlar; cemaat namazdayken 4 kişi tarafından kesilerek çalındı.

Cemaat namazdayken ağaçları çaldılar.

Cemaat namazdayken ağaçları çaldılar.

Sakarya’da bir cami bahçesindeki 31 çam ağacı, cemaat namazdayken 4 kişi tarafından kesilerek çalındı.

Sakarya’da bir cami bahçesindeki 31 çam ağacı, 4 kişi tarafından kesilerek çalındı.

Tombik

Alınan bilgiye göre, akşam namazı için Serdivan ilçesindeki Buhara Zaim Güllü Camisi’nde bulunan vatandaşlar, namaz çıkışında ağaçların yerinde olmadığını gördü. Güvenlik kameralarını inceleyen cemaat, 4 şüphelinin saat 20.28 ile 20.40 arasındaki 12 dakikalık zamanda 31 çam ağacını keserek çaldığını tespit etti.

Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4,5 sene önce cami yapıldıktan sonra ağaçlandırma çalışması yürüttüklerini ve çam ağaçlarını diktiklerini anlattı.

‘ÇOK ÜZÜLDÜK’

Kimliği belirsiz 4 şüphelinin cemaatin namazda olduğu sırada avluya gelerek ağaçları kestiklerini ve bir kamyonete yüklediklerini kameralardan tespit ettiklerini aktaran Cinak, “4,5 yıl önce ekmiştik çam ağaçlarını, şimdi diğerlerinin de kesilmesinden endişe ediyoruz. Allah’ın evinin bahçesine biz bu kadar hizmet ettik, güzelleştirdik ancak böyle görünce çok üzüldük.” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks