Aile Arabuluculuğu”na ilişkin dikkat çeken uyarılar geliyor.

Aile arabuluculuğunda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ sapkınlığına dikkat.

Hedef İngiltere modeli! Aile arabuluculuğunda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ sapkınlığına dikkat.

İngiltere’den getirilerek Türkiye’ye uyarlanmak istenen “Aile Arabuluculuğu”na ilişkin dikkat çeken uyarılar geliyor. Yeniakit.com.tr’ye konuşan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yasemin Güllüoğlu, “Toplumsal cinsiyette belki de aile arabuluculuğuna getirilmek istenen bir konu da üçüncü cinsteki insanların Türkiye’de nasıl etkin olabilecekleri. Benim bu konuda çok ciddi çekincelerim var. Düzenlemeler inancımız, örf ve adetlerimize uygun olmalıdır.” dedi.

Türkiye’de yılda 450 bin boşanma davasının görüldüğü belirtiliyor. Davaların ortalama sonuçlanma süresi ise 3 yıl. Boşanma oranlarının düşürülmesi ve zaruri boşanma durumunda ise 3 yıllık sürenin aşağıya çekilmesi için “Aile Arabuluculuğu” uygulaması geliyor. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yasemin Güllüoğlu, “Aile Arabuluculuğu” sisteminin ayrıntılarına ilişkin yeniakit.com.tr’ye konuştu.

Tombik

“Aile Arabuluculuğu”nda İngiltere örneği!

“Aile Arabuluculuğu” önemi nedir ve ne zaman Türkiye’de uygulanması düşünülüyor?

Arabuluculuk Türkiye’de çok yeni bir sistem. 2012 yılından bu yana işlemekte. Bununla birlikte devam eden süreç içerisinde iş uyuşmazlıkları, ticari uyuşmazlıklar arabuluculuğa katıldı. Şimdi de bakanlık tarafından aile arabuluculuğu Türkiye’ye getirilmek isteniyor. Aile arabuluculuğu aslında dünyada uygulama alanı bulan önemli bir konu. Fakat Türkiye’de çok yeni. Tam olarak ne olduğu da bilinmediği için bazı kesimler tarafından tepki de almakta. Aslında aile arabuluculuğu o kadar güzel bir şey ki bizim aile değerlerimize bizim aile hukukundaki kısımların dışında dini değerlerimizin, örf ve adetlerimizin de içinde olduğu daha doğrusu tarafları boşanma aşamasından, ayrılık aşamasından önce götürebilecekleri önemli bir süreç. Aile arabuluculuğunun Türkiye’ye yakın zamanda getirilmesi planlanmakta.

“Aile arabuluculuğu bizim için çok önemli”

Taraflar açısından nasıl bir avantaj sağlıyor?

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks