Ak ıl sende mi bende mi yoksa…

Gerçeklik enerjisi ile var oluş.

Neden akıl akıldan üstündür…hikayesi.

Akıl ne demektir ve bunu kimler bizim aleyhimize nasıl kullanıyor. Önce kelimelerin anlam ifadelerine inmeliyiz sonra kurulan cümlelerin derinliğini yada yüzeyselliğini anlamalıyız. Aslında bize her şey tertiplendiği gibi öğretildi.  Bunları kimin nasıl terpitlediğinde öte kelimelerin oluşmasına cümlelerin kurulmasına nasıl karar verildiğidir.

Zannetmeyin ki harfleri bulup sonra kelime haline getirip sonrada cümleler kurarak bize öğretenlerin akıllı olduğuna… Onlar bir düzeni oluşturmak hayat formunu bir takım şartlara bağlayarak yaşatmak için yaptılar bunu. Peki onlara kim yardım etti? Ya da ne yardım etti. Yada öyle düşünüpte mi buldular ya da gördüklerini beyinlerinde şekillendirerek ve ne işe yaradığını düşünerek mi kelimeleri meydana getirdiler.

Tombik

Asl olan aklın ortaya çıkmasımıdır yoksa algılamaların paylaşımı mıdır… Veya hislerin duygusallaşıp tüm insanlığa yansımasımıdır… Belki de gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek hayatı farklı bir forma taşımak için bir takım kelimeler uyduruldu.

Peki bilinçaltımıza ne diyeceksiniz. Her var olmadan, her varlaktın, her oluşumdan hatta her insandan iki tane var ise Aklın ikincisi nerede? Yoksa aklın ikincisi bilinçaltımız mı?  Beynimiz olamaz çünkü o sadece verilenleri alan ve şekillendiren bir canlıdır. Yoksa akıl bir keşif midir? Akıllı olmak kabul etmek mi? Akıllı olmak, anlamak, idrak etmek, birleştirmek ve paylaşmak mı? Tabi bu da bizim için uydurulmuş bir kelimeden farksız. Ak – ıl pak olmak ve ılımlı olmak olarak bilinçaltımız da yatıyor olabilir. Eğer akıl akıldan üstün ise nerede gerçek akla sahip olanlar… Bence bize öğretilen akıl, onun sadece anlam ifadesidir.

Gerçeklik sahip olunan enerjinin kullanılması ve paylaşılmasıdır. Düşünmek, düşündüğün ile varlığa ulaşmaktır…

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks