Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ales) Fetö karışımı.

Üniversitelerde ALES depremi! 20 bin şüpheli için düğmeye basıldı.

FETÖ’nün soru hırsızlığına yönelik soruşturmalar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) uzandı. 2005-2013 yılları arasındaki tüm ALES sorularının çalındığı tespit edildi. 20 bin şüpheli için savcılık harekete geçti. ÖSYM, ‘yardımcı doçent’ ve ‘doçent’ unvanlı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu bazı şüphelileri, dil sınavından ‘eşdeğer’ sınava aldı.

Yenişafak gazetesinden Osman Özgan’ın haberine göre, FETÖ’nün soru hırsızlığı soruşturmaları ALES’e de uzandı. Savcılık, 2005-2013 yıllarında sınava giren 20 bin akademisyeni mercek altına aldı. ÖSYM, aralarında doçentlerin de olduğu akademisyenleri eşdeğer sınavlara almaya başladı.

Tombik

FETÖ’nün soru hırsızlığı soruşturmaları Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) uzandı. 2005-2013 yılları arasında yapılan tüm ALES sorularının çalındığı belirlendi. Şaibeli sınavlardan aldıkları puanlarla akademik kadroya yerleşen 20 bin şüpheli için savcılık harekete geçti. ÖSYM, ‘yardımcı doçent’ ve ‘doçent’ unvanlı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu bazı şüphelileri dil sınavından ‘eşdeğer’ sınava aldı.

16 SINAVA İNCELEME

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks