AKP Genel Başkanı Erdoğan partisinin vekilleriyle bir araya geldi ve ‘ittifak’ı konuştu.

Erdoğan’dan ‘liderlere uyun’ uyarısı.

AKP Genel Başkanı Erdoğan partisinin vekilleriyle bir araya geldi ve ‘ittifak’ı konuştu. Bazı vekiller ‘ayrıştırıcı dil’ endişesi yaşarken Erdoğan ‘Tepede uyum sağlandı’ vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP ile AKP arasında ittifak konusunda 3’er kişiden oluşacak bir komisyon kurulacağını açıklarken, iki parti arasında oluşan ‘milli mutabakatı’ zedeleyecek açıklamalardan kaçınılmasını istedi. Milletvekillerinin büyük bölümü MHP ile ittifakı olumlu bulan görüşler dile getirirken, bazıları da “yerli ve milli” söyleminin ‘ayrıştırıcı dil’ eleştirisini gündeme getirebileceğini vurguladı. Bölge milletvekilleri, ittifak konusunun halka çok iyi anlatılması gerektiğini, aksi takdirde sıkıntı yaşanabileceğini belirtti.

Tombik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı görüşmenin üçüncüsünü genel merkezde gerçekleştirdi. 43 milletvekiliyle bir araya gelen Erdoğan, önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyle ilgili kısa bilgi verdi. İki parti arasında “milli mutabakat” oluştuğunu kaydeden Erdoğan, bunun sadece bugün değil bundan sonra da devam etmesini istediğini söyledi. “Milli ve yerli düşünce tarzı olanlarla birlikte hareket ederiz, kapımız onlara açık” diyen Erdoğan, MHP ile ittifak konusunu değerlendirmek üzere 3’er kişiden oluşacak bir komisyon kurulacağını açıkladı. Milletvekillerinden açıklamalarına dikkat etmelerini isteyen Erdoğan, “Arkadaşlarımızın bu mutabakatı zedeleyici konuşmalardan uzak durması, her iki partinin mensuplarının genel başkanların görüşü doğrultusunda hareket etmeleri lazım. Bizi üzücü işler olmamalı. Biz onları, onlar da bizi kırmasın. En tepede mutabakat varken aşağılarda bu işlerin olmaması lazım. Nasıl ki MHP’liler, Sayın Bahçeli’nin açıklamaları doğrultusunda konuşuyorsa bizim milletvekillerimiz de benim ve parti yöneticilerinin açıklamaları çerçevesinde konuşsun” dedi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks