AKP ittifak planı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

AKP kulislerinden son dakika: Ocak ayında Meclis’te.

AKP ittifak planı ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Kulislerden gelen son haberlere göre seçim sistemi ile ilgili değişiklik yapılacak. Ayrıca iddialara göre; AKP, MHP’nin gündeme getirdiği seçim barajının düşürülmesi önerisine sıcak bakmıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “cumhur ittifakı”nı da kapsayan uyum paketleri üzerindeki çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Habertürk’ten Saliha Çolak’a bilgi veren AKP kurmayları önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada tarih de verildi. Buna göre Ocak ayın sonuna doğru ilk paketin Meclis’e sunulması bekleniyor.

Tombik

BAHARDA TARTIŞMAYA AÇILACAK

Anayasa’ya göre, seçimlere 1 yıldan az kala yapılan değişiklikler o seçimde uygulanamıyor. 2019 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için bu kural işletilmeyecek. Bu nedenle söz konusu seçimlerde uygulanacak uyum değişiklikleri için acele edilmiyor. Bu paketin bahar aylarında tartışmaya açılması bekleniyor.

AKP kurmayları, 6-7 yasada değişiklik öngörülen ikinci uyum paketinde, MHP Lideri Bahçeli’nin dile getirdiği ittifak düzenlemesinin yer alabileceği mesajını verdi. Geçmişte partiler arasında ittifaklar yapıldığına işaret eden, bugün de fiilen bu imkânın bulunduğunu belirten kurmaylar, “Yasal altyapısı hazırlanarak ‘adam gibi’ ittifak yapılmasına imkân sağlanmalı” dedi. Bahçeli’nin ittifakla ilgili işaret ettiği partilere ayrı ayrı mühür vurulması gibi konuların teknik düzenlemeler olduğu ve bunlar üzerinde uzlaşılabileceği ifade ediliyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks