Alanya’nın kültürel ve doğal değerleriyle Akdeniz’in en önemli turizm merkezleri arasında.

Alanya yatırımlarla şaha kalkıyor.

Alanya yatırımlarla şaha kalkıyor.

Alanya’nın kültürel ve doğal değerleriyle Akdeniz’in en önemli turizm merkezleri arasında olduğunu belirten Başkan Yücel, “Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla iç ve dış turizme büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

Alanyalıların 37 yıllık hayali, ilçenin en büyük projesi Alanya Teleferik’i 2017 yılında hayata geçiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tarihi Alanya Kalesi ve civarını bu çalışmayla adeta şaha kaldırdı. 11 Ekim’de açılan ve kısa sürede turistlerden ve vatandaşlardan büyük ilgi gören teleferik, muhteşem Kleopatra manzarasıyla 7 ay gibi kısa bir sürede 300 bin misafiri Alanya’nın tarihi noktalarından biri olan Alanya Kalesi içinde yer alan Bedesten bölgesine ulaştırdı. Başkan Adem Murat Yücel, ilçede gerçekleştirilen projeleri Milliyet’e anlattı.

Tombik

Alanya Teleferik’i faaliyete geçirerek Alanya Kalesi’nde tarihi ve doğal değerlerini koruyacak alternatif bir ulaşım sistemi kurduklarını açıklayan Başkan Yücel, “Bu doğrultuda Kale’ye çıkışların çoğunun Alanya Teleferik ile gerçekleştireceğiz. Böylelikle hem Alanya Kalesi’ni korumuş olacağız, hem de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girme yolunda önemli bir mesafe kaydedeceğiz” dedi. Dünyaca ünlü Damlataş ve Kleopatra plajlarının üzerinden Alanya Kalesi’ne tırmanarak hem ulaşım hem de seyirlik hizmet veren teleferik, tüm güzellikleri tek seferde ziyaretçilerinin hizmetine sunuyor. Kent sakinlerine ve turistlere yeni ve farklı bir deneyim yaşatan bu yatırım, dış turizme olduğu kadar iç turizme de büyük katkı sağlayarak turizmi canlandırmaya devam ediyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks