Bu alçaklığı yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bozdağ’dan NATO açıklaması.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, NATO’daki skandal fotoğrafla ilgili, “Bu alçaklığı yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz” açıklamasını yaptı. NATO’nun Norveç’teki Trident Javelin tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşman liderler arasında gösterilerek hedef tahtasına konulmuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: “Bu alçaklığı yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. NATO’nun özür dilemesi önemli ama ben kendilerinin de bu işte sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bu işi yapanlar hakkında gereken tüm işlemler yapılmalı.”.

Tombik

Skandalı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu.

NATO Müşterek Harp Merkezi’ndeki skandalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gündeme getirmişti.

Erdoğan, “Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den Sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. ‘Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.’ dediler. Dedik ki ‘Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.’ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz.” ifadelerini kullanmıştı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks