Amerika’da yaşanan skandal ve Avrupa’daki sıkı emisyon kanunları ile birlikte dizel otomobillerin sonuna yaklaşıldı.

Bir çağın sonu!

Amerika’da yaşanan skandal ve Avrupa’daki sıkı emisyon kanunları ile birlikte dizel otomobillerin sonuna yaklaşıldı. Birçok marka 2020’den itibaren dizel otomobil satmayacaklarını açıklarken, Japon Toyota bunu öne çekerek Cenevre fuarında bu yılın sonunda itibaren dizel otomobil satışını bitireceklerini açıkladı. Bu yüzden 90’ı dünya prömiyeri olmak üzere 110 yeni modelin sergilendiği fuarda ağrılık yakında yollara çıkacak hibrit ve elektrikli otolardan oluştu.

BU yıl 88’inci kez kapılarını açan ve neredeyse tüm dev markaların eksiksiz katıldığı tek şov olma özelliğine kavuşan ‘Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’ 100 yılı aşan bir geçmişe sahip dünya otomotiv endüstrisinin yeni bir çağa adım attığını net olarak ortaya koydu. 180 markanın 90’ı dünya prömiyeri olmak üzere 110 yeni modelini sergilediği Cenevre’de otomotiv sektörünün değişimi net olarak gözler önüne serildi. Özellikle dizel skandalı ve Avrupa’daki sert emisyon kanunları ile birlikte otomotiv markalarının dizel motordan vazgeçip tamamen hibrit ve elektrikli motor teknolojilerine yöneldiği, geleceği yansıtan birçok konspet otomobilin de elektrikli ve otonom (sürücüsüz) olduğu ortaya kondu.

Tombik

TOYOTA ÖNE ÇEKTİ

Renault’dan Fiat’a, Mercedes’ten Volvo’ya kadar bir çok marka kısa bir süre içinde dizel otomobil satışlarını bitireceklerini açıklarken, dün Cenevre’de Japon Toyota bu süreyi daha da öne çekerek bu yıl sonunda itibaren Avrupa’da dizel otomobil satmayacağını açıkladı. Toyota Avrupa CEO’su Johan van Zyl, Avrupa’da toplam otomobil satışlarındaki dizel oranının yüzde 10’un altına gerilediğini belirterek, “Bu yıl sonunda itibaren artık dizel otomobil satmaya kademe kademe son veriyoruz. Bugün Toyota’nın Avrupa’daki otomobil satışlarının yüzde 40’ı hibrit yani hem benzinli hem elektrikli motora sahip araçlardan oluştu. Biz sadece büyük SUV modelimiz Land Cruiser ile hafif ticari araç modellerimizde bir süre daha dizel motor sunacağız. Çünkü bu araçlar dizel motorla yüksek tork ihtiyacını karşılayabiliyor” dedi. Volkswagen ve Ford gibi bazı markalar ise dizel otomobillerin daha sonuna gelinmediğini, önlerinde hala bir gelecek olduğunu açıkladı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks