Ankara Tabip Odası Olağan Seçimli Genel Kurulu.

Ankaralı hekimler sandık başında.

Ankaralı hekimler sandık başında.

Haftasonu yapılacak Ankara Tabip Odası Olağan Seçimli Genel Kurulu için mevcut yönetimdeki Çağdaş Hekimler, AKP, MHP ile BBP’nin desteklediği Türk Hekimler Birliği ve çoğunluk Vatan Partisi’nden ulusalcıların destek verdiği Hekimiz Biz listeleri yarışacak.

Ankara Tabip Odası, Olağan Seçimli Genel Kurulu’nu bu haftasonu yapacak. Yarın, odanın çalışma raporları ile mali raporları genel kurul masasına yatırılacak. Pazar günü ise yönetim kurulu başta olmak üzere onur kurulu, denetleme kurulu ve üst kongre delegeleri için sandıklar kurulacak. Üst kongre delegeleri, Türk Tabipleri Birliği’nin kaderini belirlemede oldukça önem taşıyan Haziran’da yapılması planlanan Büyük Kongresi için yarışacak. Yarın yapılacak olan genel kurul, İbn-i Sina Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda; sonraki gün yapılacak olan seçimler ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda yapılacak.

Tombik

Üç grup yarışıyor

Ankara Tabip Odası Başkanı Profesör Doktor Vedat Bulut, “Çağdaş Hekimler” grubu adına yönetim için yeniden adaylığını koydu. AKP, MHP ile BBP’nin desteklediği “Türk Hekimler Birliği” grubu ile çoğunluk Vatan Partisi’nden ulusalcıların destek verdiği “Hekimiz Biz” grubu da yönetim için aday oldu. Mevcut yönetimde bulunan Çağdaş Hekimler, yönetim kurulu adaylarını Vedat Bulut, Ramazan Akçan, Gül Bakır, Emel Bayrak, Ali Karakoç, Gülgün İncirci Kıran, Arif Müezzinoğlu olarak açıkladı. AKP, MHP ile BBP’ye yakınlığı ile bilinen Türk Hekimler Birliği, yönetim kurulu adaylarını Burak Açıkel, Sema Aydoğan, Mustafa Kemal Duygulu, Serkan Gökkaya, Cebrail Şimşek, Mehmet Ali Tokgöz, Banuçiçek Yücesan olarak sıralarken hekimlerin emeklilik şartlarının iyileştirilmesi için çalışacakları mesajı verdi. Ulusalcı destekli Hekimiz Biz grubu ise yönetim kurulu adaylarını, Gülümser Heper, Aydın Dalgıç, Cengiz Aydoğdu, Yıldırım Beyatlı Doğan, Vedat Okutan, Mahmut Yağmurdur ve Şaban Seçgin olarak sıraladı.

Aday gruplardan suçlama

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks