Antalya Demre’de geçtiğimiz hafta yaş sebze komisyoncusu Yaşar Çalışkan evinde intihar etti.

Komisyoncu intiharı için iddia: Sebebi tanzim satışlardır’

Komisyoncu intiharı için iddia: Sebebi tanzim satışlardır’.

Antalya Demre’de geçtiğimiz hafta yaş sebze komisyoncusu Yaşar Çalışkan evinde intihar etti. Bir süredir ekonomik bunalım içinde olduğu öğrenilen Çalışkan’ın “Alacaklarını tahsil edemediği için canına kıydığı” bildirildi. Demre Toptancı Hal Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran ise Yaşar Çalışkan’ın intihar sebebinin tanzim satışlar olduğunu savundu. Duran, İstanbul’daki toptancı tanzim satışlarla rekabet edemediği için zarar etti, Demre’deki toptancı alacağını alamadı, borcunu ödeyemedi. Çok yazık oldu, bize bu acıyı yaşatanlar utansın” dedi.

Canına kıyan meslektaşı Yaşar Çalışkan’ın yaptığı işin, Demre Hali’nden mal alıp, İstanbul Hali’ne satmak olduğunu belirten Başkan Fahri Duran “İstanbul’daki toptancı, tanzim satışla rekabet ederken, Yaşar Çalışkan’ın buradan aldığı fiyatın da altına yazdı. Yaşar Çalışkan, ‘benim bu kadar alacağım var’ diyerek oraya vardığında ise alacağı çıkmadı. Bu sefer komisyoncu mağdur oldu. Sonra intihar etti. Geriye de bir yığın borcu kaldı. Bir kısım medyanın, “Aracılar şunu kazandı, komisyoncular bunu kazandı” diye hedef göstermenin alemi nedir? Ben oda başkanı olarak arkadaşımızın düştüğü durumdan dolayı çok üzgünüm. Sebze sektöründe bazı medyanın bahsettiği gibi olağanüstü bir rant oranı yoktur. Keşke bu tür örnekler yaşamadan önce insanların üzerine çok fazla gidilmeden, tanzim satışlar gibi girişimler yapılmasaydı. O zaman sektör düzelebilirdi. Yarın itibarıyla, bizim ilçemizde aynı pozisyonda gelebilecek insanlar var. Çocuklar anasız-babasız kalacak. Bunların üniversite, lise çağlarında kızları var. Yaşar Çalışkan arkadaşımızın intihar ettiği sırada eğitim gören kızı vardı. Bu kadar acı olayı kimsenin kimseye yaşatmaya hakkı yok.” diye konuştu.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks