Antalya’da dün akşam başlayan sağanak ile fırtına, kent merkezinde ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi.

Antalya'yı hortum vurdu: 1'i çocuk 2 ölü, Buse'ye ise hala ulaşılamadı

Antalya’yı hortum vurdu: 1’i çocuk 2 ölü, Buse’ye ise hala ulaşılamadı.

Antalya’da meydana gelen hortumda Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu sac parçasının başına çarpması nedeniyle yaşamını yitirirken, hortum nedeniyle portakal bahçesine savrularak yaralanan ASAT görevlisi Bayram Demir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Öte yandan, Kemer ilçesinde hortumun dereye fırlattığı aracın içerisinde bulunan 20 yaşındaki Buse Acar’ı arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi. Yaralanan 15 kişi ise hastanelerde tedaviye alındı.

Antalya’da dün akşam başlayan sağanak ile fırtına, kent merkezinde ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde saatteki hızı 100,5 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu, çok sayıda tabela uçtu, küçük ağaçlar ve direkler devrildi. Bazı yollar da trafiğe kapatıldı. Kumluca ve Finike ilçelerindeki hortum ise bölgedeki yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi. Kumluca’da Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu sac parçasının başına çarpması sonucu yaşamını yitirdi, Finike’de ise 5 kişi yaralandı. Fırtına, Kemer, Kaş ve Korkuteli ilçelerinde de etkili oldu. Phaselis bölgesinde denizde oluşan hortumda otomobil, dereye uçtu. Araçtaki Buse Acar’ın bulunması için çalışma başlatıldı ancak arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi.

Tombik

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks