Antivirüs yazılımlarıyla meşhur olan Kaspersky Lab’ın araştırmacıları.

Telefona fiziksel zarar veren virüs.

Antivirüs yazılımlarıyla meşhur olan Kaspersky Lab’ın araştırmacıları Android işletim sistemine sahip bir cihaza yeni bir virüs türünü yükledi. İki gün sonra aşırı yüklenme olan cihazın bataryası şişti ve telefon yamuldu.

Kaspersky Lab araştırmacıları, yeni bir virüsü test etmek için Android bir cihaza yükledi. Araştırmacılar tarafından Loapi ismi verilen virüs, akıllı telefonun tüm işlemci gücünü kripto para üretmek, spam olarak herkese sms göndermek ve reklamlara boğmak için kullandı. Cihaz bu yüksek tempoya iki gün dayanabildi ve bataryası şişmeye başlayarak yamuldu.

Tombik

Araştırmacıların dikkatini çeken noktaysa virüsün akıllı telefon sahibinin bilgilerini ele geçirmeye çalışmaması oldu. Telefon sahibinin hesaplarını veya yaptığı işlemlerin hiçbirini takip etmiyordu.

Trojan virüs Loapi, çeşitli yollarla android cihaza girerek fiziksel zarara yol açabiliyor. Kripto para madenciliği, kullanıcıyı sürekli reklamlarla rahatsız etme, Ddos saldırıları başlatma ve çok daha fazlasını yapabilen virüs ‘her işte usta’ olarak tanımlanıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks