ASELSAN’ın Lazer Savunma Sistemi’nin testlerini başarıyla tamamladığını açıkladı.

ASELSAN 'Lazer Savunma Sistemi'ni başarıyla test etti.

ASELSAN ‘Lazer Savunma Sistemi’ni başarıyla test etti.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, ASELSAN’ın Lazer Savunma Sistemi’nin testlerini başarıyla tamamladığını açıkladı. Sistem, gemi platformları, enerji santralleri, hava alanları, sınır karakolları, karargah binaları ve konvoy geçiş güzergahlarında da kullanılabilecek.

ASELSAN, gelişen teknolojiler ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürerek yeni özgün ürünlere imza atıyor.

Tombik

Sahip olduğu yerli lazer teknolojisiyle geleceğin savunma sistemini oluşturmak için önemli bir adım atan ASELSAN, Lazer Savunma Sistemi’ni test etti.

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, sosyal medya hesabından, “Geleceğin teknolojilerine bugünden hazırlanıyor ve teknoloji yarışında takip eden değil, takip edilen olmak için çalışıyoruz. ASELSAN’ı Lazer Savunma Sistemi’nin başarılı denemesi için tebrik ederim” açıklamasında bulundu.

Geleceğin teknolojilerine bugünden hazırlanıyor ve teknoloji yarışında takip eden değil, takip edilen olmak için çalışıyoruz. ASELSAN’ı Lazer Savunma Sistemi’nin başarılı denemesi için tebrik ederim.

Lazer Savunma Sistemi (LSS) ASELSAN tarafından, 500 metre menzile kadar, mini ve mikro İnsansız Hava Aracı (İHA), İnsansız Deniz Aracı (İDA) tehditlerine, meskun mahalde terör unsurları tarafından kullanılan kamuflajlara ve 200 metre ve üzeri mesafede el yapımı patlayıcı (EYP) ile yol kenarı şüpheli paketlere karşı geliştirildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks