Atatürk Havalimanı’na giden avukatın telefonu x-ray cihazında kayboldu.

X-ray cihazında kaybolan telefon

X-ray cihazında kaybolan telefon için emsallik tazminat kararı.

Uçağa binmek için Atatürk Havalimanı’na giden avukatın telefonu x-ray cihazında kayboldu. Özel güvenlik sorumluluğu kabul etmeyince, telefonu x-ray’den çıkmayan avukat mahkemeye başvurdu.Mahkeme, “Can ve mal güvenliği bina yönetimi ve özel güvenliğe emanettir” diyerek havaalanı işletmeciliğini ve güvenlik şirketini tazminat ödemeye mahkum etti.

Avukat Hacı Asım Özcan 25 Aralık 2015’te İzmir’e uçmak için sabah 06.00’da Atatürk Havalimanı iç hatlar terminaline gitti. X-ray cihazından geçen Özcan, 19. kontrol noktasındaki X-ray cihazına elbise ve çantalarını koydu. Görevliye telefonundan elektronik check-in barkodunu gösterdikten sonra telefonunu da kontrol için kutuya koydu. X-ray cihazının arka kısmına geçerek eşyalarını bekleyen avukat Özcan’ın telefonu kutudan çıkmadı. Güvenlik görevlilerine durumu bildiren Özcan, telefonunun bulunmaması üzerine polis ile birlikte X-ray cihazı görüntülerini inceledi.

Tombik

TELEFONUNUN HAVALİMANINDA OLDUĞUNU TESPİT ETTİ

Saat 07.00 olması nedeniyle telefonunu aramayı bırakan avukat Hacı Asım Özcan, İzmir’e uçtu. Telefonunu bulma uygulamasından halen Atatürk Havalimanı’nda gözüktüğünü gören Özcan, bir çalışanını havalimanına gönderdi. Bütün çabalarına rağmen telefonu bulunamayan Özcan, İstanbul’a döndüğünde polise giderek şikayetçi oldu. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne de telefonunun değeri olan 2 bin 250 TL değerinde İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. ve TAV Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş.’ye maddi tazminat davası açtı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks