AVM ve gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için çalışma…

Dövizle kiraya son

Dövizle kiraya son.

Bakan Berat Albayrak, AVM ve gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için çalışma başlattıklarını açıkladı. Albayrak, “Hukuki süreçleri çalışıyoruz. En kısa sürede Meclis’e getireceğiz” dedi.

Hükümet, ekonomiye yönelik saldırıların ardından dolarizasyona önlem almak için harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AVM’ler ile gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söyledi. Albayrak, “Bir kısım kredi döviz riskiyle ilişkili olan portföyü ayıracak şekilde çalışıyoruz. Bunu en kısa sürede Meclis’e getireceğiz. Bu konuyla ilgili toplumda da zaten ciddi bir talep var. Detayları, hukuki süreçleri çalışılıyor şu an” dedi. Albayrak, Fransa dönüşü uçakta önemli mesajlar verdi:

Tombik

TEYAKKUZDAYIZ: Bayramda uluslararası piyasalar açıktı. Herhangi operasyonel bir saldırı görmedik. Yaşadığımız süreçler bize çok farklı şeyler öğretiyor. Ekonomide artık tüm kurumlar, piyasalar ile sürekli teyakkuzda olunması gereken bir döneme girdik. Reflekslerinizin güçlü olması gerekiyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks