Avrupa Birliği ile çözülemeyen serbest dolaşım sorunu.

Yok böyle iş! Ayda 5 bin lira kazanıyorlar…

Avrupa Birliği ile çözülemeyen serbest dolaşım sorunu, ülkemizde dev bir Schengen piyasası oluşturdu. Vize başvurusunu risksiz ve oturduğu yerden yapmak isteyen vatandaşın işlemlerini takip eden pasaportçular, 100 avroyu bulan komisyonlarıyla ayda 5 bin liradan fazla kazanıyor.

Arupa Birliği (AB) Türkiye’ye vize serbestisi tanır mı bilinmez ama ülkemizde bir Schengen piyasası oluştuğu kesin. Onlara pasaportçu deniyor, ama adları ‘Vize Takip Merkezi’ olarak geçiyor. ABD ve AB gibi ülkelere gideceklere vize çıkarmak gibi bir işi, vazife bilen bu kişilerin aylık kazancı 5 bin lirayı aşıyor.

Tombik

236 MİLYON TL HARCADIK

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) verilerine göre, sadece 2016’da toplam 8 milyon 62 bin Türk vatandaşı farklı amaçlarla, yurt dışına çıkış yaptı. İktisadi Kalkınma Vakfı ise son 6 yılda 3.2 milyon adet ‘C tipi’ vize verildiğini açıkladı. Bu rakamı 60 avroluk standart vize ücreti ile çarpınca 235,6 milyon avroluk bir ekonomi ortaya çıkıyor. Hizmet bedeli olan 26 avro ile rakam, 86 avroya çıkıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks