Avrupa Birliği’nin (AB), İran istihbarat servisine yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Danimarka'daki suikast girişiminin ardından komşuya ilk darbe.

Danimarka’daki suikast girişiminin ardından komşuya ilk darbe.

Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, “AB, İran istihbarat servisine, Avrupa topraklarında suikast planladığı için yaptırım uygulamaya karar verdi. Bu tür davranışların AB’de kabul edilmeyeceğini göstermek için çok güçlü bir karar” dedi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen, Avrupa Birliği’nin (AB), İran istihbarat servisine yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Tombik

Danimarka Dışişleri Bakanı Samuelsen, Twitter’dan, kendi topraklarında suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla İran’a yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Samuelsen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa dış politikası için önemli bir zafer. AB, İran istihbarat servisine, Avrupa topraklarında suikast planladığı için yaptırım uygulamaya karar verdi. Bu tür davranışların AB’de kabul edilmeyeceğini göstermek için çok güçlü bir karar.”

Danimarka Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde, İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığına bağlı, İç İstihbarat Müdürlüğü ve Başkanı Said Haşimi Moghadam’ın, AB’nin terör örgütleri listesine dahil edildiği açıklandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks