Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak tarihi proje TANAP.

"Enerjinin İpek Yo.lu" açılıyor

“Enerjinin İpek Yolu” açılıyor.

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak tarihi proje TANAP, 12 Haziran’da Eskişehir’de devreye alınacak.

İlk etapta BOTAŞ, Eskişehir’den 2019 Haziran’a kadar 2 milyar metreküp gaz alabilecek. Bu miktar her yıl 2 milyar metreküp arttırılarak 2021’de 6 milyar metreküpe ulaşacak. TANAP’tan Türkiye’ye gelecek olan doğalgazın diğer hatlardan gelen doğalgaz fiyatına göre daha hesaplı olacağı öngörülüyor.

Tombik

Yıllık toplam kapasitesi 16 milyar metreküp olacak proje ile 10 milyar metreküp doğalgazın Avrupa’ya, 6 milyar metreküpün ise Türkiye’ye taşınması hedefleniyor.

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak ve “Enerjinin İpek Yolu” olarak adlandırılan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılışı 12 Haziran’da Eskişehir’de yapılacak.

Son dönemde dünyada enerji alanında hayata geçirilen en büyük doğalgaz projelerinden biri olan TANAP, Türkiye’nin enerji arz güvenliğine önemli katkı sağlayacak.

Türkiye’de gazın dağıtımının başlayacağı ilk nokta olan Eskişehir Kompresör ve Ölçüm İstasyonu’nda 12 Haziran’da gerçekleştirilecek tarihi projenin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve ilgili ülkelerin enerji bakanlarının katılması bekleniyor.
TANAP, Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan’ın Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 il ve 67 ilçeden geçecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks