Başbakan Binali Yıldırım, Belarus ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan’dan düşen helikopterle ilgili açıklama.

Başbakan Binali Yıldırım, Belarus ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, Belarus ziyaretinin ardından Almanya’ya geçeceğini ve Merkel ile bir görüşme yapacağını söyledi. Başbakan Yıldırım, geçtiğimiz cumartesi günü Afrin operasyonunda düşen ve iki askerin şehit olduğu ATAK helikopteriyle ilgili bir soruya ”Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok ancak bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Silahlı Kuvvetler bünyesinde çalışma devam ediyor” yanıtını verdi. Yıldırım, Ege’deki gerginlikle ilgili de “İki ülkenin Genelkurmay Başkanları mayıs ayında NATO Genelkurmay Başkanları toplantısında biraraya gelip sahadaki bu yaşanan sorunların daha da tırmanmaması için gerekli tedbirleri karşılıklı görüşmüş olacak” dedi.

Yıldırım, şunları söyledi:

Tombik

Ziyaretimiz kapsamında Belarus’ta başbakan, cumhurbaşkanı ve her iki meclis başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Belarus bağımsızlığını kazandıktan sonra ilk tanıyan ülke Türkiye’dir. Belarus ile ülkemiz arasındaki ilişkiler her yönüyle büyük bir ilerleme kaydetmektedir. Ziyaretimizin Türkiye’den ilk ziyaret olması da ayrıca önemli.

ALMANYA’DA MERKEL İLE GÖRÜŞME

Belarus programının arkasından Almanya ziyaretinde 15 Şubat günü Sayın Merkel ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Türkiye – Almanya arasındaki ilişkiler güçlü temellere sahiptir ve iki ülke arasında var olan bütün alanları enine boyuna konuşma fırsatımız olacak.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks